TESVOLT REFERENTIE PROJECT

Industrie: Tankstation


Bijzondere kenmerken: Noodstroomvoorziening


Regio / Land:

Altenmarkt an der Alz, Traunstein, Opper-Beieren, Duitsland

Achtergrond

Brandstoftanks bij tankstations worden om veiligheidsredenen ondergronds geplaatst. Een langdurige stroomonderbreking zou ertoe kunnen leiden dat de politie, brandweer en technische hulpdiensten met hun voertuigen niet meer kunnen tanken. In een dergelijk scenario kan een tankstation draaiend worden gehouden op een noodstroomreserve van een batterij-opslagsysteem.

De uitdaging

Met een warmtekrachtkoppeling in de kelder en een zonne-installatie op het dak produceert het tankstation zijn eigen elektriciteit om de afhankelijkheid van het openbare net te verminderen. Elke ochtend vullen de chauffeurs van het bedrijf de brandstoftankwagens, bijvoorbeeld met stookolie. Om de tankwagens binnen twee minuten te vullen, gebruiken ze krachtige pompen met een vermogen van 15 kW. Een opslagsysteem met hoge capaciteit kan dit station voorzien van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen, ook op momenten dat de opbrengst van de zonne-installatie op locatie lager is.

De vereisten voor een opslagoplossing:

  • Standalone werking, om ervoor te zorgen dat het elektriciteitsnet en de fotovoltaïsche installatie ter plaatse kunnen worden gebruikt met of zonder een openbare netaansluiting
  • Hoge prestaties, om zelfvoorzienende werking van de krachtige brandstofpompen mogelijk te maken
  • Betrouwbaarheid, om onderhoud tot een minimum te beperken

De oplossing

Standalone noodstroomvoorziening

TESVOLT levert batterijen van hoge kwaliteit: TS 48 V lithium-ion batterijen. Dit opslagsysteem is in de kelder van het tankstation geïnstalleerd. Het systeem is compleet door het gebruik van drie SMA Sunny Island-omvormers, die het tankstation in geval van stroomuitval zelfvoorzienend maken.

De voordelen

  • Duurzaam
    • Het systeem heeft een bovengemiddelde levensduur van maximaal 30 jaar dankzij de extreem robuuste Samsung-batterijcellen en een van de meest geavanceerde batterijbeheersystemen op de markt. Dit optimaliseert cellen niet alleen binnen een enkele module, maar ook tussen modules binnen een kast.
  • Efficiënt
    • 90 % ontladingsdiepte en slechts 3 W eigen verbruik
  • Transparante bediening
    • Gecertificeerde installateurs kunnen de kwaliteit van de opslag monitoren tot op cellulair niveau.
  • Goed uit te breiden
    • Dankzij de Active Battery Optimizer kunnen TESVOLT-systemen op elk moment worden uitgebreid of vervangen – niet alleen na de eerste paar maanden van gebruik, maar ook na meerdere jaren.

FEITEN EN CIJFERS

Opslagsysteem TS 48 V


Opslagvermogen 38,4 kWh


Laadvermogen 18 kW

Klik hier voor meer informatie over TESVOLT

Vrijblijvend advies ontvangen?