Meer netvermogen nodig? TESVOLT batterijen!

Gepubliceerd op: 12 juni 2023

Eco-On Energy Systems biedt dé oplossing voor bedrijven met acute congestie uitdagingen.

Nu congestie en onvoldoende netvermogen een alsmaar nijpender probleem voor Nederlandse bedrijven vormt, biedt een batterij (mogelijk in combinatie met zonne-energie) een betrouwbare en duurzame oplossing voor tekorten op het net. Eco-ON Energy Systems levert als premium leverancier van onder andere het Duitse A-merk TESVOLT op korte termijn batterijoplossingen.

Bron: https://capaciteitskaart.netbeheernederland.nl/

Veel voorkomende cases zijn momenteel bedrijven met enkel een kleinverbruik aansluiting waar ze het de komende jaren mee moeten doen. Vaak niet genoeg om de gehele operatie en groeiambities op te kunnen draaien. Laat staan EV laden. Een recent voorbeeld is een klant met een distributiecentrum en kantoor in de klimaattechniek en machinebouw te Lelystad waar een TESVOLT-batterij is gerealiseerd. De nieuwbouwlocatie is de komende jaren gelimiteerd tot een aansluiting van 3 x 80A. Aanvankelijk was de enige optie een kostbare en vervuilende dieselgenerator. Op basis van metingen hebben we de congestie geadresseerd door de inzet van een TS-I HV 80E TESVOLT batterij met 160 kWh capaciteit en 160 kW vermogen. Met deze batterij in combinatie de zonne-energie installatie van 126 kWp opwekvermogen is er altijd voldoende stroom om de energievraag af te dekken. De batterij staat in een aantrekkelijke outdoor behuizing die reeds is afgestemd op de PGS 37-1 eisen. Alle energiestromen, inclusief EV-laden en aansturing warmtepompen, zijn ondergebracht in het TESVOLT Energy Management Systeem. Hiermee is een betrouwbare en kostenefficiënte oplossing gerealiseerd en kon de onderneming volgens plan openen. Het bedrijf is nu op een duurzame, economische en toekomstbestendige manier van energie voorzien.

Over Eco-On:
Eco-On levert en installeert hoogwaardige oplossingen voor energieopslag- en opwekking om bedrijven te voorzien in hun energiebehoefte en hun ecologische voetafdruk te verminderen. Eco-ON Energy Systems is als importeur en adviseur, partner van eindgebruikers, installateurs en andere belanghebbenden in het energie-ecosysteem. Eco-ON Energy Systems kan TESVOLT-batterijen op korte termijn leveren en biedt de opties tot koop en lease.

Over TesVolt:

Met innovatieve technologieën levert TESVOLT betrouwbare en efficiënte batterijsystemen met een lange levensduur en een lage LCOES (Levelized Cost of Energy Storage). Met de focus op kwaliteit, betrouwbaarheid en gebruiksgemak is TESVOLT de leidende speler voor commerciële en industriële energieopslag in Duitsland met een marktaandeel van inmiddels meer dan 50%.

eco-on-logo