Met Eco-ON batterijen kan uw bedrijf altijd doorrrr

Gepubliceerd op: 20 december 2022

U wilt groeien met uw bedrijf, maar uw elektriciteitsnetwerk biedt onvoldoende stroomcapaciteit? Of andersom: u heeft veel zonne-energie over, maar het netwerk kan het niet afnemen? In beide gevallen van netcongestie bieden slimme energie opslagsystemen van Eco-ON uitkomst.

Eco-ON batterijen maken uw bedrijf minder afhankelijk van uw netwerkaansluiting en energieleverancier. Uw machines en robots kunnen altijd door. Het is deze bedrijfszekerheid die veel agrariërs aanspreekt. Overdag draaien uw machines op zonne-energie; ’s avonds en ’s nachts leveren de batterijen de benodigde stroom.

Door de oorlog in Oekraïne zijn de energieprijzen enorm gestegen. Dit is gunstig voor agrarische bedrijven met overcapaciteit dankzij PV-zonnepanelen op de stallen en loodsen zou je denken. Toch profiteren deze agrariërs niet altijd van hoge energieprijzen, doordat er op zonnige dagen sprake is van een overaanbod aan energie. Door energie in batterijen op te slaan, bepaalt u zelf wanneer en tegen welke condities u uw overcapaciteit aan het net levert. Zo bespaart u met Eco-ON batterijen dus niet alleen op uw stroomkosten, maar zijn de batterijen tevens een extra verdienmodel voor uw bedrijf. Door nù te investeren in batterijen (en zonnepanelen) profiteert u bovendien van gunstige subsidiemogelijkheden.

TESVOLT

Eco-ON is installatiepartner van TESVOLT, één van de toonaangevende batterijsystemen ter wereld. Met een breed programma in laag- en hoogspanning energieopslagsystemen levert TESVOLT onberispelijke Duitse ‘Gründligkeit’ met een optimale LCOS (Levelized Cost Of Storage). Leverbaar en onderhoudsvrij in diverse vermogensklassen: vanaf 9.6 kWh tot meerdere MegaWatt-(verhuur)systemen.

Energie Management Systeem

Dankzij het TESVOLT Energie Management Systeem (EMS) kunt u slim sturen op verbruik en opwek. Pieken worden uit de batterij gebruikt en te veel PV-opwek in de batterij opgeslagen. Het werkt als Uninterruptible Power Supply (UPS) oftewel als een ononderbroken stroomvoorziening. Valt het netwerk uit, dan gaat het melken door en blijft de koeling beschikbaar. Dankzij het monitoring dashboard heeft u altijd grip op de installatie en kunt u uw energie optimaliseren voor uw bedrijfsvoering. Of het nu een pluimvee-, varkensstal, bewaarloods, ligboxenstal met robots of een andere productieomgeving is; Eco-ON denkt met u mee in oplossingen met duurzaam rendement.

Informeer naar de talrijke referenties in de agrarische sector en zie hoe u de energievoorziening van uw bedrijf toekomstbestendig maakt.

Energie opwekken, opslaan en delen: met Eco-ON kunt u altijd doorrr!

eco-on-logo