Zo houd je als sportclub grip op je energierekening

Gepubliceerd op: 9 september 2022

Eco-ON Energy Systems en Sportief Opgewekt helpen sportverenigingen te verduurzamen

Sportclubs worden nu meer dan ooit geraakt door de hoge energieprijzen. Eco-ON Energy Systems en Sportief Opgewekt helpen verenigingen te verduurzamen en grip te houden op hun energierekening. Door zelf energie op te wekken en op te slaan, kun je als club tienduizenden euro’s per jaar besparen.

De energierekening is voor sportclubs een van de grootste kostenposten. Bij hockeyclub Xenios in Amsterdam is dat niet anders. Grote keuken, douchegebruik, verwarming van het clubgebouw: vooral ’s avonds en in het weekend als er volop gesport wordt, rijzen de energiekosten de pan uit. Om een doucheverbod of koude winter te voorkomen, hebben Eco-ON en Sportief Opgewekt voor deze en alle andere sportverenigingen nu de oplossing.

Bij Xenios werken Eco-ON en Sportief Opgewekt naadloos samen. Eco-ON is leverancier van de zonnepanelen, batterijen en warmtepompen. Sportief Opgewekt is een door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geaccrediteerd adviesbureau. De PV-installatie en warmtepomp wekken energie op; batterijen slaan de opgewekte stroom op. Op deze manier kan de hockeyclub van het gas af, worden de zonnepanelen van de PV-installatie zo effectief mogelijk ingezet en hoeft er minimaal elektra ingekocht te worden. Dit levert Xenios een besparing van 65 duizend euro per jaar op.

Snel handelen cruciaal

Er bestaan voor sportclubs veel subsidiemogelijkheden om de investeringskosten te verlagen, maar de beschikbaarheid daarvan is eindig. Daarbij bieden energiebedrijven niet langer gunstige langetermijncontracten, waardoor clubs zijn overgelaten aan de markt. Snel handelen is daarom van groot belang om grip te krijgen op de energierekening.

Eco-ON helpt sportverenigingen met het opwekken, opslaan en delen van energie middels solarsystemen. Sportief Opgewekt heeft een unieke aanpak ontwikkeld om sportaccommodaties CO2-neutraal te laten worden. Samen helpen ze sportclubs hun energiekosten zo laag mogelijk te houden. Kijk voor meer informatie op eco-on.nl en sportiefopgewekt.nl of maak direct een vrijblijvende afspraak.

Samen houden wij het licht aan, de velden open en de club actief.

eco-on-logo