TESVOLT REFERENTIE PROJECT

Industrie: Agrarisch


Bijzondere kenmerken: Peak shaving


Regio / Land:

Brüggen, Noordrijn-Westfalen, Duitsland

Achtergrond

Op deze boerderij worden 120 vaarzen opgefokt. De totale staloppervlakte bedraagt 4.500 m2, waarvan een deel wordt verhuurd. In fasen zijn er 400 kWp zonnepaneelsystemen geïnstalleerd, verspreid op het dak.

De uitdaging

Dit veehouderijbedrijf is energie-intensief door de benodigde verlichting. In de zomer is extra energie benodigd voor de ventilatie van de stallen. In jaren met hete zomers kunnen de stroomkosten voor Meevissen oplopen tot 35.000 euro per jaar.

Een deel van de kosten kan Meevissen opvangen dankzij de opgewekte elektriciteit door de zonnepanelen. Niet benodigde energie kan teruggeleverd worden op het net. Zijn bedrijf vraagt echter ook stroom in nachtelijke uren, op momenten dat er geen zonne-energie voorhanden is. Meevissen zocht naar een manier om de overdag opgewekt elektriciteit te behouden voor nachtelijk gebruik.

De vereisten voor een opslagoplossing:

 • Krachtig opslagsysteem met een groot opslagvermogen en een groot aantal gegarandeerde cycli voor een duurzame en veilige investering
 • Eenvoudige installatie en hoge bedrijfszekerheid in een veeleisende omgeving

De oplossing

Oplossing: Peak shaving
Er is een TS 48 V met een energie-inhoud van 28,8 kWh en een continu ontlaadvermogen van 18 kW geïnstalleerd.

De voordelen

 • 99% zelfvoorzienend
  • Slechts 1% van het elektriciteitsverbruik van de boerderij komt nog van het net.
 • Veilig en duurzaam
  • Het systeem heeft een bovengemiddelde levensduur tot 30 jaar dankzij de extreem robuuste Samsung batterijcellen en het unieke batterijbeheersysteem. Dit optimaliseert cellen niet alleen binnen een enkele module, maar ook tussen modules binnen een kast.
 • Goed uit te breiden
  • TESVOLT-systemen kunnen op elk moment worden uitgebreid of vervangen – niet alleen na de eerste paar maanden van gebruik, maar zelfs vele jaren later.
 • Krachtig en flexibel
  • Dankzij het batterijbeheersysteem maken de opslagsystemen van TESVOLT de energie die ze verzamelen volledig beschikbaar. TESVOLT-opslagsystemen zijn geschikt voor 1C, wat betekent dat ze in een uur volledig kunnen worden opgeladen of ontladen met de juiste configuratie. Als gevolg hiervan kunnen zelfs krachtige verbruikers aan de gang worden gehouden als de zon niet voldoende stroom levert.

FEITEN EN CIJFERS

Opslagsysteem TS 48 V


Opslagvermogen 28.8 kWh


Laadvermogen 18 kW

Klik hier voor meer informatie over TESVOLT

Vrijblijvend advies ontvangen?