TESVOLT REFERENTIE PROJECT

Industrie: Logistiek


Bijzondere kenmerken: Geplande verdere uitbreiding van de prestaties


Regio / Land:

Neumünster, Duitsland

Achtergrond

Om te beantwoorden aan de toenemende goederenstroom, moest dit transport- en logistiek bedrijf in het najaar van 2018 een nieuw distributiecentrum bouwen. In Neumünster-Süd, het zuidelijke deel van Neumünster, heeft het bedrijf daarom een nieuwe locatie gevestigd met een 10.000 m² grote hal met 106 laadperrons; een investering van 15 miljoen euro. Dit omvat een 251 kWp fotovoltaïsche installatie, geïnstalleerd op het dak van de hal.

De uitdaging

Het werk in een distributiecentrum begint meestal heel vroeg in de ochtend, vaak voor zonsopgang. Er is dan elektriciteit nodig om de lichten en airconditioning van stroom te voorzien. De elektrische voertuigen die worden gebruikt voor het transport van pallets zijn de hele dag in beweging en kunnen pas ’s avonds worden opgeladen, wanneer de meeste diensten eindigen. Een industrieel batterijopslagsysteem is de beste oplossing voor een dergelijke situatie. Het helpt niet alleen om de zelfgeproduceerde elektrische energie over de dag te verdelen, het vangt ook de piekbelastingen op die nodig zijn om de elektrische voertuigen op te laden.

De vereisten voor een opslagoplossing:

 • Eenvoudig upgraden door middel van een uit te breiden systeem
 • Grote duurzaamheid om bedrijfsinvesteringen op lange termijn veilig te stellen
 • Hoge prestaties voor het opvangen van piekbelastingen bij het opladen van elektrische voertuigen.

De oplossing

Oplossing: prestatieverhoging door twee batterijopslagsystemen

Er zijn twee TESVOLT HV 70 lithium-ion batterij-opslagsystemen met een capaciteit van 403 kWh en een vermogen van 120 kW geïnstalleerd.

De voordelen

 • Uitbreidbaarheid
  • TESVOLT-systemen kunnen op elk moment worden uitgebreid of vervangen – niet alleen na de eerste paar maanden van gebruik, maar ook na meerdere jaren.
 • Lange levensduur
  • Het systeem heeft een bovengemiddelde levensduur tot 30 jaar: mogelijk gemaakt door robuuste Samsung-batterijcellen en een van de meest geavanceerde batterijbeheersystemen op de markt.
 • Betrouwbare werking
  • Gecertificeerde installateurs kunnen de kwaliteit van de opslag monitoren tot op cellulair niveau.
 • Snel opladen
  • TESVOLT-opslagsystemen zijn 1C-compatibel, wat betekent dat ze in een uur volledig kunnen worden opgeladen of ontladen als ze dienovereenkomstig zijn geconfigureerd. Dit transport en logistiek bedrijf laadt momenteel zijn elektrische vorkheftrucks op met batterijbesparende 0,3 C.

FEITEN EN CIJFERS

Opslagsysteem TS HV 70


Opslagvermogen 403 kWh (84 modules)


Laadvermogen 120 kW

Klik hier voor meer informatie over TESVOLT

Vrijblijvend advies ontvangen?