Investeer in verduurzaming van uw huis of organisatie

Als maatschappelijk verantwoord burger, ondernemer, sportvereniging of woningcorporatie probeer je de balans te vinden tussen rendement en belangen van de maatschappij. Met investeren in zonne-energie kunt u dat. Zonnepanelen leveren een mooi rendement, zorgen voor zelfredzaamheid in combinatie met een batterij en tegelijkertijd draagt het bij aan CO2-reductie.

Medio 2021 zijn pas 15% van de daken van bedrijfsgebouwen en sportverenigingen benut voor zonne-energie. Zeker voor bedrijven waar overdag wordt gewerkt en stroom verbruikt, ligt hier een enorme kans. Waar moet je op letten in de praktijk?

Organisatie_verduurzaming_Eco-ON
eco-on-solar-panels-sunset

Groot zakelijk verbruikers en klein verbruikers

Om succesvol en met een gezond rendement zonnepanelen op uw bedrijfspand, sportclub of school te plaatsen, dient u een goed onderbouwd plan op stellen. Voor woningcorporaties met grondgebonden woningen of appartementen gelden weer andere kansen en uitdagingen. Belangrijke vertrekpunten blijven daarbij:

 • Verbruiksprofiel nu en in de toekomst
 • Mogelijkheden op uw gebouwen en terrein
 • Doelstellingen met uw duurzame investering
 • Batterij als optie (verhogen eigen verbruik, peakshaving, inzetten energiemarkten)
 • Subsidies voor groot zakelijke of klein verbruiker (tot 3x80 en < 50.000kWh)
 • Subsidies specifiek voor sportclubs, etc...
 • Financiering

4 stappen voor een optimaal rendement

 1. Development – Elke project is maatwerk. Eco-ON verzorgt de engineering en is als system integrator bekent met beste systemen op de markt voor zonnepanelen en batterij systemen. Tevens wordt een financiële constructie en de subsidie opties uitgewerkt
 2. Financiering – Afhankelijk van uw situatie, wensen en mogelijkheden kunt u kiezen voor koop, lease of huur. Wij adviseren onze klanten over passende partners voor financiering en subsidies.
 3. Realisatie – Eco-ONverzorgt de detail engineering en na een onafhankelijke toetsing kan met de bouw gestart worden. Eco-ON verzorgt het projectmanagement en werkt enkel met kwaliteit installatiepartners. Elke installatie doorloopt het Commissioning proces en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.
 4. O&M – Een goed onderhouden systeem rendeert het beste. 24-7 wordt elk systeem gemonitord op performance. Indien gebreken worden geconstateerd, dan worden deze binnen 24 uur gerapporteerd en geadresseerd.
Optimaal_rendement_Eco-ON