Verhogen verbruik uit eigen bron

Bedrijven en particulieren met eigen duurzame energie door zonnepanelen, zien steeds meer de voordelen van een batterij-systeem. Dat komt omdat op het moment het systeem niet genoeg stroom levert voor het eigen verbruik, deze stroom tegen hogere kosten moeten worden ingekocht dan dat het eigen PV-systeem zou kunnen leveren.

Het wordt steeds vaker lonend om overproductie van energie op te slaan in een batterij en deze op een later tijdstip te gebruiken. Zeker als dit gecombineerd kan worden met andere functionaliteiten van de batterij en mogelijke subsidies. Daarbij verwacht men een verdere stijging van energiekosten de komende jaren.

Congestie

Door netcongestie zie je steeds vaker dat nieuwe PV-installaties niet geplaatst kunnen worden. Ook loopt men op tegen hogere kosten om de netaansluiting mogelijk te maken.

Door het inzetten van energieopslag systeem, kun je deze kosten verlagen en nieuwe aansluitingen mogelijk maken. En wie wil er nu niet minder afhankelijk worden van het energie-netwerk en de storingen die steeds vaker voorkomen?

Hoe werkt het?

Energie wordt vaak verbruikt wanneer er nauwelijks input is van zon- of windenergie. Daardoor wordt het netwerk belast om de energie te leveren. Met een batterij kun je ongebruikte energie opslaan om dat later op de dag te gebruiken. Net zoals dat je de batterij kunt gebruiken om op het juiste moment tegen lagere tarieven stroom in te kopen.

(Binnenkort meer over Multi-use scenario’s later op deze website)

Voorbeeld verbruik zonder batterij

use-case-1-eigen-verbruik-zonder-batterij

Voorbeeld verbruik met batterij

use-case-2-eigen-verbruik-met-batterij

Vrijblijvend advies ontvangen?