Lokaal Energie leveren en gebruiken

Steeds meer ondernemingen zijn zelf energieproducent geworden door inzet van zonnepanelen en windenergie. Energie die u niet verbruikt, kunt u terugleveren. Met het oplopen van Netcongestieproblemen is dat niet langer een zekerheid. Een batterij kan helpen om uw eigen verbruik te verhogen of de netaansluiting te verkleinen door te Peak Shaven. Een andere optie is om deze stroom te verdelen middels een Virtual Power Plant waarmee lokaal bedrijven aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Lokaal opgewekte energie wordt zo ook weer lokaal afgenomen.

tsvh_80_3_4_transparent
Eco-ON-power-plant-energy

Landelijke koppeling opslag en productie

Naast lokale oplossingen bieden Virtual Power Plants andere mogelijkheden om samen te werken. Denk aan onderling energie delen om de kosten te verlagen of juist de batterijcapaciteit van vele kleine batterijen als één grote inzetten op de energiemarkten. Samen met onze partners bieden wij bedrijven de mogelijkheid om hier op in te spelen en meer rendement te halen uit het energiesysteem.

Toekomst

De toekomst van het energienet ligt primair bij de netbeheerders. Verzwaring van het netwerk moet hier samengaan met decentrale energieopwekking en -opslag. Het aansturen van dit soort energiecollectieven van bedrijven en particulieren is teamsport. Virtual Power Plants gaan hier een cruciale rol in spelen. Eco-ON helpt actief mee aan de ontwikkeling van oplossingen die deze duurzame toekomst mogelijk maken.

Eco-ON_renewable-energy-technologies

Vrijblijvend advies ontvangen?