Veelgestelde vragen

Eco-ON maakt zich hard om duurzame energie van en voor de mensen te ontwikkelen. Dat doen wij door met onze klanten te groeien en nieuwste technologie van PV en batterijen zo goed mogelijk beschikbaar te maken. Wij ontzorgen u daarbij volledig en staan garant voor de beste prijs-kwaliteit.

De markt van zonnestroomsystemen is voortdurend in ontwikkeling. Als ervaren system-integrator zijn wij vrij om voor uw specifieke situatie, het beste zonnesysteem samen te stellen. Ook met batterijsystemen voor off-grid locaties of groot verbruikers. Wij zijn niet beperkt tot enkele merken en zoeken altijd de optimale oplossing met de actuele prijzen.

Eco-ON staat voor maatwerk. Wij komen altijd bij u langs alvorens wij tot een optimaal voorstel komen. Uw wensen, budget en ruimtelijke situatie zijn ons uitgangspunt. Geen dak of verbruiksprofiel is hetzelfde.

Als je zelf kunt investeren in zonnepanelen, dan levert dat het beste rendement op. Je moet iets meer regelen maar de terugverdientijd is korter. Wil je of kun je nu niet direct investeren maar wel je wel verduurzamen en direct besparen, dan is huren een goede optie. Vraag wat de mogelijkheden voor u zijn.

Het aantal zonnepanelen hangt van veel factoren af. Zonnepanelen bestaan er in vele type. Samen met je benodigde opwerkvermogen bepaalt dat in grote lijnen het aantal panelen. Maar er zijn meer factoren. Wat is je stroom verbruik nu en ga je verder elektrificeren met warmtepompen, inductie koken of een elektrische auto? Het belangrijkst daarbij is wat je doel is met duurzame stroom.

Voorlopig betekent de salderingsregeling dat je je opwekvermogen het beste kunt matchen met het jaarlijkse stroomverbruik. Vanaf 2023 wordt echter de salderingsregeling in stappen afgebouwd en dan veranderd het optimale systeem snel. Daarbij is elke locatie uniek. Wij adviseren u graag over een toekomstbestendige installatie.

In principe mag je vergunningsvrij zonnepanelen op je dak laten plaatsen als eigenaar van een pand. Tenzij je pand onder de Monumentenzorg valt, dan dien je een omgevingsvergunning moeten aanvragen bij je gemeente.

Elke installatie van Eco-ON biedt de mogelijkheid om de prestaties van je systeem te monitoren. Dat is leuk voor jezelf om te kijken naar besparingen. Maar ook om het systeem te kunnen controleren. Al onze systemen zijn voor 10 jaar gegarandeerd voor haar opbrengsten.

Geen zorgen, wij bieden een volledige all-risk verzekering aan op al onze zonnepanelen.

Onze A-kwaliteit zonnepanelen gaan gemiddeld 30 jaar mee. Dan heb je ze al dubbel en dwars terugverdiend. Over zijn leeftijd zal het opwekvermogen iets afbouwen. Wel zal gedurende deze periode de omvormer een keer vervangen moeten worden. Of tzt omgebouwd naar een hybride omvormer voor combinatie met een eigen batterij. Eco-ON is een van de koplopers in het installeren van hybride systemen waar je stroom uit je eigen batterij kunt gebruiken.

Voor sommige locaties is een batterij de enige manier. Denk aan tuinhuisjes die niet op netwerk zijn aangesloten. Wil je dan ’s-Avonds genieten van je eigen opgewekte stroom, dan heb je een batterij nodig. Maar ook als je backup wilt hebben, om pieken op te vangen of zelfs in de toekomst je stroom wilt delen met anderen, of zelfs handelen op de energiemarkt, dan is een batterij een oplossing. Die toekomst komt snel dichterbij en Eco-ON loopt hierbij voorop.

Het zonnestroomsysteem bestaat hoofdzakelijk uit zonnepanelen die gelijkstroom levert aan een omvormer. Deze zet de stroom om in wisselstroom en zet deze op de juiste spanning op je thuisnetwerk. Als je genoeg stroom verbruikt, wordt dit achter de meter direct verbruikt. Leveren je zonnepanelen meer stroom op, dan wordt dit via de meterkast, terug geleverd aan het net. Daarvoor hebben we de salderingsregeling.

In de kern zijn er 2 soorten omvormers.

  1. Seriegeschakelde omvormers: geschikte als alle panelen dezelfde hoek hebben en er geen sprake is van schaduwvorming. Voordeel is lagere kosten. Nadeel is minder zicht op prestatie per paneel
  2. Parallelgeschakelde systemen: gebruikt als niet alle panelen gelijk zijn gepositioneerd en schaduwwerking gedurende de dag voordoet op een gedeelte van de panelen. De initiële kosten liggen iets hoger. Het rendement is hoger en beter te monitoren.

De hybride omvormer zien we ook steeds meer nu er meer batterij systemen worden gekoppeld die direct DC geladen worden

Om terug te kunnen leveren aan het netwerk, zorgen onze projectmanager ervoor dat je bent aangemeld bij Energieleveren.nl. Dat is een platvorm van onze gezamenlijke netbeheerders, waarin je kunt registreren hoeveel opwek capaciteit/aantal zonnepanelen je wenst aan te sluiten. Zo houden ze de groei van zonne-energie in balans op het netwerk. Middels je slimme energiemeter wordt bijgehouden hoeveel je hebt terug geleverd. Wij informeren je of je de netbeheerder moet vragen voor een upgrade van je meter. Niet alle meters voldoen.

Een investering in zonnepanelen betekent direct een verbetering van je energielabel. Daarnaast levert het gegarandeerd een besparing op je energierekening op. Dat is altijd een goede investering.