Batterijen bieden veel voordelen in een zonnestroom systeem. Zowel Off-Grid als On-Grid. Voor de kleinverbruiker geeft het Off-Grid autonomie. Voor de zakelijke verbruiker zijn er On-Grid verschillende strategieën waarbij batterijen een oplossing bieden naast een gezonde businesscase. Batterijen hebben de toekomst.

On-grid_Eco-ON

On-grid

Batterijen toevoegen aan uw zonnepanelensysteem of netwerk kan in on-grid systemen ook zeer interessant zijn. Om er een paar te noemen:

  • backup capaciteit hebben
  • meer onafhankelijkheid bij stroomstoringen
  • voorbereid zijn op afbouw salderingsregeling
  • peakshaving om een kleinere aansluiting mogelijk te maken
  • microgrids en net elasticiteit verhogen.
  • behoort tot de mogelijkheden.

Off-grid

Eco-ON plaatst al jaren batterijen op off-grid zomerhuisjes en tuinhuisjes. Uit eigen ervaring weten wij dat je in het seizoen prima kunt koken, koelen en verlichten met een kleine opstelling van panelen en batterijen.

Off-grid_eco-ON

Wat is congestie?

Congestie is filevorming op het elektriciteitsnet. Wanneer de vraag naar transportcapaciteit de beschikbare capaciteit in het net overtreft, is sprake van congestie. Congestie beperkt de hoeveelheid elektriciteit die aangeslotenen kunnen invoeden op en afnemen van het elektriciteitsnet.

Capaciteitskaart afname elektriciteitsnet

Deze kaart is bedoeld voor partijen die plannen maken waar een zware netaansluiting (netaansluiting groter dan 3x80A) voor nodig is. Gaat u een nieuw bedrijfspand bouwen, uw huidige bedrijfspand verbouwen of wilt de bestaande aansluiting verzwaren? Op deze kaart kunt u zelf checken of er op uw gekozen locatie ruimte op het net is voor afname van elektriciteit.

(bron: Netbeheer Nederland)

Capaciteitskaart afname elektriciteitsnet (bijgewerkt t/m 28-01-2022)

Capaciteitskaart invoeding elektriciteitsnet

Deze kaart is bedoeld voor producenten die plannen maken voor grootschalige projecten (netaansluiting groter dan 3x80A) die energie leveren aan het elektriciteitsnet, zoals zonneparken. Gaat u duurzaam elektriciteit produceren en vraagt u daarvoor SDE++ subsidie aan? Dan bent u verplicht om een transportindicatie mee te sturen. De transportindicatie vraagt u aan bij uw netbeheerder. Die geeft aan of er op dat moment op uw gekozen locatie voldoende transportcapaciteit voor invoeding op het elektriciteitsnet beschikbaar is. Op deze kaart kunt u zelf checken waar in Nederland nog ruimte op het net is en hoe groot dus de kans is dat een transportindicatie kan worden afgegeven.

(bron: Netbeheer Nederland)

Capaciteitskaart invoeding elektriciteitsnet (bijgewerkt t/m 28-01-2022)

Als system integrator weten wij welke batterij bij u past voor nu en in de toekomst. Van tuinhuisje tot appartementencomplex. Van sportcomplex tot laadstation bij uw kantoor. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden

Wij werken alleen met kwaliteitsproducten

Wij werken alleen met kwaliteitsproducten

Logo-tesvolt
Logo_ja-solar
Logo_longi-solar
Logo_Pylontech
Solar_Edge_logo
Logo_SMA
Logo-tesvolt
Logo_ja-solar
Logo_longi-solar
Logo_SMA
Logo_Pylontech
Solar_Edge_logo